Ergonomisch consult / Werkplekonderzoek (WPO)

Tijdens een ergonomisch consult neemt de arbeidsdeskundige / therapeut verschillende aspecten van de werkplek door met de werknemer en werkgever. Het meubilair wordt goed ingesteld, de werkhoudingen worden doorgenomen en er worden verschillende instructies gegeven. Zo worden pauzegedrag, ontspanning, het werktempo, en andere aspecten, die voor deze persoon mogelijk relevant zijn besproken.

Het werkplekonderzoek (WPO) is een zeer volledige manier van het beoordelen van de werksituatie. Tijdens het werkplekonderzoek neemt de therapeut alle aspecten van het werk met de medewerker door. Alle werkhoudingen en bewegingen worden geanalyseerd en verbeterd. Alle werkgerelateerde factoren worden doorgenomen en er worden afspraken gemaakt om problemen op te lossen of bespreekbaar te maken binnen de organisatie.

Door gebruik te maken van foto's wordt in het verslag geïllustreerd welke ergonomische en houdingtechnische aanpassingen kunnen worden uitgevoerd voor een optimale werksituatie. Het verslag van het werkplekonderzoek is onderdeel van het medische dossier en wordt daarom niet in zijn geheel naar de werkgever toegestuurd. De medewerker en indien van toepassing de bedrijfsarts, ontvangen het verslag wel in zijn geheel.

Dit onderzoek wordt meestal gedaan op aanvraag van het arbeidsre-integratiebedrijf, de bedrijfsarts, de Arbo-dienst of de verzekering.

Wie

Het werkplekonderzoek is bedoeld voor medewerkers die fysieke klachten hebben en hierdoor dreigen uit te vallen of bezig zijn met een re-integratietraject. Tijdens het werkplekonderzoek wordt de werkplek ingesteld en worden knelpunten zo goed mogelijk geanalyseerd en zo mogelijk opgelost.

Na afloop van een werkplekonderzoek:

  • weet de medewerker hoe de werkplek ingesteld moet worden;
  • weet de medewerker op welke aspecten van werkhouding en pauzegedrag hij/zij moet letten;
  • heeft de werkgever en medewerker advies over materiaal dat moet worden aangeschaft of vervangen.

Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar Wilfred Faber 06 22756646

ErgoFysio

Fysiotherapie
Dry Needling
Arbeidsdeskundig advies

Wilfred Faber

Mijander

Persoonlijke ontwikkeling
Loopbaan ontwikkeling
Trainingen

Marja Steegenga